Dictionar de termeni medicali
Ghidul corpului uman
Auxiliare scolare
Pachet romane Khaled Hosseini
Vânatorii de zmeie

Termeni și condiții

Termeni si conditii generale

Site-ul www.niculescu.ro este proprietatea SC Editura NICULESCU SRL, cu sediul in B-dul Regiei 6.D, sector 6, Bucuresti, cod fiscal RO4092252, inscrisa in Registrul Comertului cu numarul J40/11807/1993.

Utilizarea site-ului, respectiv accesul, navigarea si cumpararea produselor de pe acest site constituie un acord implicit de respectare a termenilor si conditiilor enuntate in prezentul document.

Editura NICULESCU isi pastreaza dreptul de a modifica aceste prevederi sau de a aduce orice modificare de structura sau continut site-ului www.niculescu.ro, fara a fi necesara vreo notificare prealabila catre utilizatori in acest sens.

Prin folosirea site-ului Editurii NICULESCU (www.niculescu.ro) esti de acord cu faptul ca legile romane vor guverna termenii si conditiile de utilizare si orice disputa de orice fel care ar putea sa apara intre tine si Editura NICULESCU sau asociatii/partenerii/afiliatii acestuia. In cazul unor eventuale conflicte se va incerca mai intai rezolvarea acestora pe cale amiabila, iar daca rezolvarea pe cale amiabila nu va fi posibila, conflictul va fi solutionat in instanta, in conformitate cu legile romane in vigoare.

Copyright

Continutul site-ului www.niculescu.ro (imagini, texte, elemente de grafica web, scripturi, software si orice alte date) este proprietatea Editurii NICULESCU si a partenerilor sau si este aparat de Legea pentru protectia drepturilor de autor si de legile privind proprietatea intelectuala si industriala. Folosirea fara acordul Editurii NICULESCU a oricaror elemente enumerate mai sus se pedepseste conform legislatiei in vigoare. Totodata, in timpul utilizarii site-ului si a serviciilor sale, te angajezi sa respecti legile in vigoare si sa nu desfasori activitati de tip cracking, hacking sau altele similare, care pun in pericol buna functionare a site-ului, a serverului, securitatea informatiilor etc.

Confidentialitatea datelor personale

Datele tale personale vor fi folosite de Editura NICULESCU numai in scopul declarat al acestui site (librarie online si furnizare de bunuri si servicii) si nu vor fi transmise catre terti.

Codul Numeric Personal furnizat va fi folosit exclusiv pentru facturare si nu va fi facut public.

Informatiile colectate la crearea unui cont, prin intermediul formularelor, vor fi folosite doar in vederea procesarii si livrarii comenzii, respectand prevederile legilor in vigoare si, in cazul abonarii la newsletter, pentru a te tine la curent cu ofertele speciale, evenimentele sau cele mai noi aparitii editoriale. Scopul colectarii datelor este facturarea. Refuzul furnizarii acestor date determina imposibilitatea onorarii comenzilor.

Editura NICULESCU nu incurajeaza SPAM-ul, nu furnizeaza adresa ta de e-mail unor terti (persoane fizice sau juridice), nu vinde si nu ofera catre terti adresele de e-mail obtinute prin intermediul site-ului www.niculescu.ro. Orice utilizator care nu mai doreste sa primeasca newsletterul se poate dezabona utilizand linkul din subsolul newsletterulului primit prin email.

Datele personale vor putea fi, insa, transmise autoritatilor in drept sa verifice tranzactiile comerciale sau altor autoritati in drept sa efectueze orice verificari justificate in baza legii, daca acest lucru va fi solicitat in conformitate cu legile in vigoare.

In cazul optarii pentru plata online, procesarea datelor de card se face pe serverele PayU, iar www.niculescu.ro nu solicita si nu stocheaza niciun fel de detalii referitoare la card.

Conform cerintelor Legii nr. 677/2001 pentru protectia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date, modificata si completata, si ale Legii nr. 506/2004 privind prelucrarea datelor cu caracter personal si protectia vietii private in sectorul comunicatiilor electronice, Editura NICULESCU are obligatia de a administra in conditii de siguranta datele personale furnizate si numai pentru scopurile specificate: emiterea facturii fiscale, informarea asupra starii comenzii si expedierea catre client.

Conform Legii nr. 677/2001, clientul beneficiaza de dreptul de acces, de interventie asupra datelor, de dreptul de a nu fi supus unei decizii individuale si de dreptul de a se adresa justitiei. Totodata, are dreptul sa se opuna prelucrarii datelor personale si sa solicite pe cale oficiala stergerea datelor. Datele nu vor fi transferate in alte state. Pentru acuratetea informatiilor, clientul este rugat sa comunice orice modificare intervenita de la data inregistrarii sale in baza de date. Eliminarea din baza de date a datelor personale ale unui client se face in baza solicitarii sale scrise expediate electronic. Stergerea definitiva a datelor cu caracter personal din baza de date i se va confirma clientului.

Pentru informare si suport, ne puteti contacta la adresa marketing@niculescu.ro.

Editura NICULESCU SRL este inregistrata la Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal ca operator de date cu caracter personal nr. 27194.

Newsletter

Newsletter-ul trimis de www.niculescu.ro are drept scop informarea dumneavoastra asupra noutatilor editoriale, promotiilor sau evenimentelor organizate de Editura NICULESCU.

Abonarea si dezabonarea la newsletterul distribuit de site-ul www.niculescu.ro este gratuita si voluntara. Mesajele trimise nu sunt nesolicitate si orice utilizator care nu mai doreste sa primeasca newsletter se poate dezabona oricand utilizand linkul din subsolul newsletterului primit.

Mesajele trimise respecta legea Comertului Electronic in ceea ce priveste comunicarea comerciala asa cum este ea stipulata de legislatia romaneasca si internationala. Utilizarea newsletterului se face in aceleasi conditii de limitare a raspunderii din punctul de vedere al continutului precum se autorizeaza si folosirea site-ului, in conditiile prevazute de prezentul document.

Editura NICULESCU nu incurajeaza SPAM-ul, nu furnizeaza adresa dvs. de e-mail unor terti (persoane fizice sau juridice), nu vinde si nu ofera catre terti adresele de e-mail obtinute prin intermediul site-ului www.niculescu.ro.

Editura NICULESCU detine toate drepturile asupra continutului newsletterului trimis catre abonati in aceleasi conditii ca si pentru informatiile publicate pe site, in concordanta cu prevederile acestui document. Abonatii la newsletter pot retrimite aceste comunicari comerciale si altor persoane, pe raspunderea lor, si in conditiile in care nu au modificat nici structura, nici continutul mesajelor respective. Persoanele care au primit de la abonatii la newsletter mesajele comerciale, se considera ca au fost informate in prealabil de catre abonati despre prevederile prezentului document. In acest context, Editura NICULESCU nu poate fi facut raspunzator sub nici o forma de actiunile abonatilor sai. Editura NICULESCU isi rezerva dreptul de a restrictiona accesul oricarui abonat la newsletter, daca Editura NICULESCU are orice fel de motive pentru a crede ca abonatul respectiv nu respecta prevederile prezentului document.

Cum cumpar

1. Alege produsele. Ai la dispozitie un cos virtual in care sa-ti pui cumparaturile. Foloseste meniul din stanga pentru a naviga prin categoriile (domeniile) site-ului. Produsul dorit poate fi cautat si folosind optiunea Cauta sau cautare avansata din coltul din dreapta sus. La fiecare titlu, ai o multime de informatii suplimentare care sa te ajute in decizia de cumparare (coperta, descriere, date tehnice, pret librarii, reducere acordata, pret site, disponibilitate etc.). Preturile afisate contin TVA 9%. Dupa ce te-ai hotarat sa cumperi, apasa butonul Adauga in cos.

2. Cosul de cumparaturi. Dupa ce ai apasat butonul Adauga in cos, in locul copertei va aparea mesajul: Cartea a fost adaugata in cos, iar in caseta Cosul de cumparaturi din dreapta va fi indicat numarul de produse adaugate in cos. Pentru a vizualiza continutul cosului apasa pe Vezi cos. Poti modifica numarul de exemplare sau poti renunta la unele produse. Pentru a continua cumparaturile si a adauga alte produse in cos, te reintorci in site cu ajutorul meniului de navigare.

3. Modalitatea de livrare si plata. In cosul de cumparaturi, pe langa vizualizarea produselor selectate, ai si posibilitatea de a selecta modalitatea de livrare si pe cea de plata. Poti opta pentru expeditia comenzii printr o firma de curierat rapid sau prin Posta Romana. Sau poti alege sa ridici personal produsele de la libraria proprie. De asemenea, poti opta pentru plata ramburs, in momentul ridicarii coletului, sau pentru plata cu card bancar.

4. Creare cont utilizator. Pentru a putea trimite o comanda trebuie sa ai un cont de utilizator pe www.niculescu.ro, folosind optiunea Cont nou. Dupa ce l-ai creat prima oara, ori de cate ori doresti sa lansezi o comanda este deajuns sa te autentifici, introducand adresa de email si parola.

5. Lansare comanda. Pentru a finaliza o comanda nu trebuie decat sa urmezi pasii indicati in cosul de cumparaturi. La apasarea pe butonul TRIMITE COMANDA, comanda ajunge la noi. In acelasi timp, vei primi pe adresa ta un email de confirmare a lansarii comenzii.

Detalii livrare si plata

In functie de modalitatea de LIVRARE aleasa, cartile sunt expediate astfel:

1. Livrare prin Posta Romana. Termen de livrare: 5-7 zile lucratoare. Pentru comenzile efectuate prin POSTA ROMANA cartile se ridica de la oficiul postal arondat adresei de livrare, cu plata ramburs.
Costul expedierii prin Posta Romana este de 12 lei.

2. Livrare prin curier rapid. Termen de livrare: aproximativ 24 de ore pentru livrarea in Bucuresti si 1-2 zile lucratoare pentru livrarea in tara. Serviciul de curierat este disponibil si cu plata ramburs.
Costuri curierat: 10 lei Bucuresti; 16 lei provincie. Predarea coletului se face la domiciliu sau la adresa indicata pentru livrare.

3. Ridicarea cartilor comandate de la libraria Editurii NICULESCU.
Daca optezi pentru ridicarea cartilor de la librarie, te asteptam de luni pana vineri, in intervalul orar 8.30-17.30, in Bd. Regiei 6D (zona Carrefour Orhideea), dupa confirmare telefonica sau email.

Pentru comenzi mai mari de 100 lei taxele de livrare sunt suportate de editura.

Livrarea se va face in limita stocului disponibil.
Pentru produsele aflate in stoc, livrarea se va face conform optiunii alese si orice intarziere suplimentara va fi comunicata. In cazul produselor cu statusul La comanda (in special titluri OXFORD UNIVERSITY PRESS) livrarea se va face in aproximativ 3-4 saptamani de la lansarea comenzii. Termenul exact de livrare va fi comunicat pe email sau telefonic.

Pretul final este format din pretul produsului la care se adauga taxele de livrare. Nu se percepe la cumpararea produsului nicio taxa suplimentara fata de pretul astfel calculat.

In cazul in care se plaseaza o comanda care contine atat produse disponibile in stoc, cat si produse care nu sunt pe stoc, clientul va primi 2 colete distincte, iar acestea vor beneficia de transport gratuit doar daca valoarea comenzii initiale va depasi suma de 100 lei, indiferent de valoarea separata a celor doua comenzi obtinute astfel. In cazul in care valoarea comenzii initiale nu depaseste pragul de 100 lei, costul transportului va fi achitat doar pentru prima livrare, in timp ce a doua va beneficia de gratuitate.

PLATA aferenta cartilor comandate se poate face astfel:

1. Ramburs, in momentul ridicarii coletului de la curier sau de la oficiul postal

2. Card bancar. Securitatea in cazul platilor online cu cardul este asigurata de PayU, cel mai important integrator de plati online din Romania. Se accepta ca instrumente de plata cardurile de debit/credit: Visa, Visa Electron, Mastercard, Maestro, JCB, DinnersClub. Fata de instrumentele standard de securitate (3D Secure, scanare zilnica si certificate de securitate), clientii PayU beneficiaza de protectia oferita de sistemul proprietar de antifrauda al PayU si de PCI DSS Level 1, cel mai inalt standard de securitate la nivel mondial.

Pasi plata cu cardul bancar:
1. Completeaza datele solicitate in formularul din pagina de plata, inclusiv datele de card. PayU transmite aceste date, criptat, catre Romcard (payment gateway), singura institutie care poate sa comunice cu sistemele Visa/MasterCard informatii legate de card (precum verificarea existentei sumei in contul bancar al cumparatorului);
2. Suma aferenta tranzactiei este blocata in contul cumparatorului (nu debitata) si primesti o notificare in acest sens;
3. Daca ai activat cardul in 3D Secure, apare fereastra in care se cere parola (informatie gestionata tot de gateway impreuna cu banca emitenta a cardului);
4. Ulterior, tranzactia se intoarce in PayU unde intra in antifrauda. Cu alte cuvinte, PayU se asigura ca tranzactia nu este o frauda, ca respectivul card sau datele de pe el nu au fost furate, ca detinatorul cardului sau o persoana autorizata de acesta a initiat tranzactia;
5. In continuare, magazinul este instiintat, automat, de efectuarea platii;
6. In ultimul pas, magazinul confirma livrarea, iar suma este debitata din contul tau.

Politica de garantie si retur

Editura NICULESCU verifica cu grija calitatea produselor sale. In cazurile exceptionale in care cartile expediate prezinta defecte de tiparire (pagini lipsa, pagini legate invers, pagini albe etc) acestea se vor inlocui cu unele conforme. Clientul poate solicita returnarea contravalorii produsului sau inlocuirea acestuia. Daca nu se poate inlocui produsul cu unul conform, se va restitui contravaloarea produsului. Plata transportului pentru produsele trimise retur in vederea inlocuirii, in caz de greseli de tipar, reprezinta responsabilitatea editurii.

Orice reclamatie privind produsele livrate la clienti va fi adusa la cunostinta Editurii NICULESCU in maximum 24 de ore de la primirea acestora, iar editura urmeaza sa o solutioneze in maximum 3 zile de la primire. In cazul in care produsele nu se pot livra (stoc epuizat) sau integritatea produselor este afectata pe parcursul livrarii, clientul poate cere returnarea sumelor incasate deja de Editura NICULESCU, dar nu si despagubiri suplimentare. Valoarea maxima a obligatiilor companiei noastre fata de orice client in cazul nelivrarii sau a livrarii necorespunzatoare a unui colet/produs este valoarea sumei incasate de la client pentru respectiva comanda.

Conform prevederilor Ordonantei Guvernului nr. 130/2000 privind regimul juridic al contractelor la distanta, si Legii nr. 51/2003, cumparatorul are dreptul ca, in termen de 10 zile lucratoare de la primirea produsului, sa notifice in scris comerciantul (document semnat de cumparator si transmis electronic sau prin posta cu confirmare de primire) ca renunta la cumparare, fara penalitati si fara invocarea unui motiv, urmand sa primeasca, in termen de 30 de zile de la notificare, pretul contractului, conditionat de returnarea bunurilor in ambalajul original, si doar daca acestea nu au suferit deteriorari. Cheltuielile aferente returnarii bunurilor vor fi suportate de catre cumparator. Vanzatorul are dreptul ca in situatia in care considera ca actiunile cumparatorului au fost cu rea intentie sa solicite daune interese de la acesta, in conditiile legislatiei.

Returnarea produselor se va face intotdeauna cu confirmare de primire si exclusiv pe adresa: Editura NICULESCU, Bd. Regiei 6.D, sector 6, Bucuresti, cod postal 060204. Coletul va trebui sa contina si o copie a facturii.

Orice conflict aparut intre Editura NICULESCU si clienti va fi rezolvat pe cale amiabila. In cazul in care acest lucru nu este posibil, contractului i se va aplica prevederile legale romanesti din acest domeniu, iar solutionarea conflictelor este de competenta instantelor romanesti.

Declinarea responsabilitatii

Editura NICULESCU nu va putea fi facuta responsabila pentru eventualele erori aparute pe site din orice cauza, inclusiv din cauza unor modificari, setari, up-grade-uri etc. Cu toate acestea, astfel de evenimente sunt regretabile, iar Editura NICULESCU isi cere scuze daca vor avea loc si va incerca sa le rezolve in cel mai scurt timp.

In acelasi timp, Editura NICULESCU (www.niculescu.ro) face eforturi permanente pentru a pastra acuratetea informatiilor de pe site, insa uneori acestea pot contine inadvertente (specificatiile sau pretul produselor modificate fara preaviz sau viciate de erori de operare). Totodata, fotografiiile au caracter informativ, produsele efectiv livrate putand diferi de acestea in ceea ce priveste culoarea, aspectul s.a.

Editura nu poate garanta disponibilitatea permanenta in stoc a tuturor cartilor afisate si, ca atare, isi rezerva dreptul de a onora partial o comanda in cazul in care anumite produse nu sunt disponibile din anumite motive (lipsa momentana din stoc, epuizarea editiei etc).

In scopul accesarii si utilizarii anumitor sectiuni ale website-ului poate fi necesara crearea unui cont personal. In acest caz, iti asumi integral responsabilitatea pentru toate si oricare dintre activitatile realizate prin intermediul contului pe care il deschizi pe site si, in consecinta, te sfatuim sa asiguri securitatea parolei contului sau a altor date de acces. In cazul in care securitatea contului pe care il detii este compromisa, trebuie sa ne anunti imediat. Editura NICULESCU (www.niculescu.ro) nu este responsabila pentru daunele care iti sunt cauzate sau care sunt cauzate tertilor de orice fel, prin utilizarea neautorizata a contului.

Editura NICULESCU nu raspunde de continutul, calitatea sau natura site-urilor la care se ajunge prin legaturi de pe site-ul www.niculescu.ro, indiferent de natura acestor legaturi. Pentru respectivele site-uri, raspunderea o poarta, integral, proprietarii site-urilor in cauza.

Dispozitii finale

Daca oricare dintre clauzele de mai sus va fi gasita nula sau nevalida, acest fapt nu va afecta valabilitatea celorlalte clauze. Odata cu cumpararea si lansarea comenzii, clientul accepta neconditionat termenii si conditiile de utilizare, valoarea acestora fiind aceeasi cu a unui contract valabil incheiat.