Limba și literatura română
Matematică
Cele mai frumoase poveşti bilingve
Cărţi pentru Copii
Dezvoltare Personală
Cărţi pentru Familia Ta!
Cărţi pentru Sănătatea Ta!
Femei care aleargă cu lupii

TERMENI ŞI CONDIŢII

 

Termeni şi condiţii generale

Site-ul www.niculescu.ro este proprietatea SC Editura NICULESCU SRL, cu sediul în B-dul Regiei 6.D, sector 6, Bucureşti, cod fiscal RO4092252, însă în Registrul Comerţului cu numărul J40/11807/1993.

Utilizarea site-ului, respectiv accesul, navigarea şi cumpărarea produselor de pe acest site constituie un acord implicit de respectare a termenilor şi condiţiilor enuntate în prezentul document.

Editura NICULESCU îşi păstrează dreptul de a modifica aceste prevederi sau de a aduce orice modificare de structură sau conţinut site-ului www.niculescu.ro, fără a fi necesară vreo notificare prealabilă către utilizatori în acest sens.

Prin folosirea site-ului Editurii NICULESCU (www.niculescu.ro) eşti de acord cu faptul că legile române vor guverna termenii şi condiţiile de utilizare şi orice dispută de orice fel care ar putea să apară între tine şi Editura NICULESCU sau asociaţii/partenerii/afiliaţii acestuia. În cazul unor eventuale conflicte se va încerca mai întâi rezolvarea acestora pe cale amiabilă, iar dacă rezolvarea pe cale amiabilă nu va fi posibilă, conflictul va fi soluţionat în instanţă, în conformitate cu legile române în vigoare.

Copyright

Conţinutul site-ului www.niculescu.ro (imagini, texte, elemente de grafică web, scripturi, software şi orice alte date) este proprietatea Editurii NICULESCU şi a partenerilor săi şi este apărat de Legea pentru protecţia drepturilor de autor şi de legile privind proprietatea intelectuală şi industrială. Folosirea fără acordul Editurii NICULESCU a oricăror elemente enumerate mai sus se pedepseşte conform legislaţiei în vigoare.

Totodată, în timpul utilizării site-ului şi a serviciilor sale, te angajezi să respecţi legile în vigoare şi să nu desfăşori activităţi de tip cracking, hacking sau altele similare, care pun în pericol buna funcţionare a site-ului, a serverului, securitatea informaţiilor etc.

Confidenţialitatea datelor personale

Datele tale personale vor fi folosite de Editura NICULESCU numai în scopul declarat al acestui site (librărie online şi furnizare de bunuri şi servicii) şi nu vor fi transmise către terţi.

Informaţiile colectate la crearea unui cont, prin intermediul formularelor, vor fi folosite doar în vederea procesării şi livrării comenzii, respectând prevederile legilor în vigoare şi, în cazul abonării la newsletter, pentru a te ţine la curent cu ofertele speciale, evenimentele sau cele mai noi apariţii editoriale. Scopul colectării datelor este facturarea. Refuzul furnizării acestor date determină imposibilitatea onorării comenzilor.

Editura NICULESCU nu încurajează SPAM-ul, nu furnizează adresa ta de e-mail unor terţi (persoane fizice sau juridice), nu vinde şi nu oferă către terţi adresele de e-mail obţinute prin intermediul site-ului www.niculescu.ro . Orice utilizator care nu mai doreşte să primească newsletterul se poate dezabona utilizând linkul din subsolul newsletterului primit prin email.

Datele personale vor putea fi, însă, transmise autorităţilor în drept să verifice tranzacţiile comerciale sau altor autorităţi în drept să efectueze orice verificări justificate în baza legii, dacă acest lucru va fi solicitat în conformitate cu legile în vigoare.

În cazul optării pentru plata online, procesarea datelor de card se face pe serverele euplatesc.ro, iar www.niculescu.ro nu solicită şi nu stochează niciun fel de detalii referitoare la card.

Editura NICULESCU se obligă să respecte prevederile Legii nr. 677 din 21 noiembrie 2001 pentru protecţia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal, ale Legii nr. 506 din 2004 privind prelucrarea datelor cu caracter personal şi protecţia vieţii private în sectorul comunicaţiilor electronice și ale Regulamentului (UE) 2016/679 al Parlamentului European și al Consiliului din 26 aprilie 2016 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și libera circulație a acestor date și de abrogare a Directivei 95/46/CE (Regulamentul General privind protecția datelor).

Editura NICULESCU are obligaţia de a administra în condiţii de siguranţă datele personale furnizate şi numai pentru scopurile specificate: emiterea facturii fiscale, informarea asupra stării comenzii şi expedierea către client.

Clientul beneficiază de dreptul de acces, de intervenţie asupra datelor, de dreptul de a nu fi supus unei decizii individuale şi de dreptul de a se adresa justiţiei. Totodată, are dreptul să se opună prelucrării datelor personale şi să solicite pe cale oficială ştergerea datelor. Datele nu vor fi transferate în alte state. Pentru acurateţea informaţiilor, clientul este rugat să comunice orice modificare intervenită de la data înregistrării sale în baza de date. Eliminarea din baza de date a datelor personale ale unui client se face în baza solicitării sale scrise expediate electronic. Ştergerea definitivă a datelor cu caracter personal din baza de date i se va confirma clientului.

Pentru informare şi suport, ne puteţi contacta la adresa marketing@niculescu.ro.

Editura NICULESCU SRL este înregistrată la Autoritatea Naţională de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal ca operator de date cu caracter personal nr. 27194.

Newsletter

Newsletter-ul trimis de www.niculescu.ro are drept scop informarea dumneavoastră asupra noutăţilor editoriale, promoţiilor sau evenimentelor organizate de Editura NICULESCU.

Abonarea şi dezabonarea la newsletterul distribuit de site-ul www.niculescu.ro este gratuită şi voluntară. Mesajele trimise nu sunt nesolicitate şi orice utilizator care nu mai doreşte să primească newsletter se poate dezabona oricând utilizând linkul din subsolul newsletterului primit.

Mesajele trimise respectă legea Comerţului Electronic în ceea ce priveşte comunicarea comercială aşa cum este ea stipulată de legislaţia românească şi internaţională. Utilizarea newsletterului se face în aceleaşi condiţii de limitare a răspunderii din punctul de vedere al conţinutului precum se autorizează şi folosirea site-ului, în condiţiile prevăzute de prezentul document.

Editura NICULESCU nu încurajează SPAM-ul, nu furnizează adresa dvs. de e-mail unor terţi (persoane fizice sau juridice), nu vinde şi nu oferă către terţi adresele de e-mail obţinute prin intermediul site-ului www.niculescu.ro.

Editura NICULESCU deţine toate drepturile asupra conţinutului newsletterului trimis către abonaţi în aceleaşi condiţii ca şi pentru informaţiile publicate pe site, în concordanţă cu prevederile acestui document. Abonaţii la newsletter pot retrimite aceste comunicări comerciale şi altor persoane, pe răspunderea lor, şi în condiţiile în care nu au modificat nici structura, nici conţinutul mesajelor respective. Persoanele care au primit de la abonaţii la newsletter mesajele comerciale, se consideră ca au fost informate în prealabil de către abonaţi despre prevederile prezentului document. În acest context, Editura NICULESCU nu poate fi făcut răspunzător sub nici o formă de acţiunile abonaţilor săi. Editura NICULESCU îşi rezervă dreptul de a restricţiona accesul oricărui abonat la newsletter, dacă Editura NICULESCU are orice fel de motive pentru a crede că abonatul respectiv nu respectă prevederile prezentului document.

Cum cumpăr

1. Alege produsele. Ai la dispoziţie un coş virtual în care să-ţi pui cumpărăturile. Foloseşte meniul din stânga pentru a naviga prin categoriile (domeniile) site-ului. Produsul dorit poate fi căutat şi folosind opţiunea Caută sau căutare avansată din colţul din dreapta sus. La fiecare titlu, ai o mulţime de informaţii suplimentare care să te ajute în decizia de cumpărare (copertă, descriere, date tehnice, preţ librării, reducere acordată, preţ site, disponibilitate etc.). Preţurile afişate conţin TVA 9%. După ce te-ai hotărât să cumperi, apasă butonul Adaugă în coş.

2. Coşul de cumpărături. După ce ai apăsat butonul Adaugă în coş, în caseta Coşul de cumpărături din dreapta va fi indicat numărul de produse adăugate în coş. Pentru a vizualiza conţinutul coşului apasă pe Vezi coş. Poţi modifica numărul de exemplare sau poţi renunţa la unele produse. Pentru a continua cumpărăturile şi a adăuga alte produse în coş, te reîntorci în site cu ajutorul meniului de navigare.

3. Modalitatea de livrare şi plată. În coşul de cumpărături, pe lângă vizualizarea produselor selectate, ai şi posibilitatea de a selecta modalitatea de livrare şi pe cea de plată. Livrarea comenzii se face printr-o firmă de curierat rapid sau poţi alege să ridici personal produsele de la depozitul nostru. De asemenea, poţi opta pentru plata ramburs, în momentul ridicării coletului, sau pentru plata cu card bancar.

4. Creare cont utilizator. Te încurajăm să îţi creezi cont! În acest fel, poţi lansa uşor comenzi, folosind doar adresa de email şi parola, beneficiezi de reduceri speciale sau vouchere de cumpărături, acordate doar userilor înregistraţi şi ai acces la toate secţiunile din site. Îţi poţi crea cont folosind opţiunea Cont nou. După ce l-ai creat prima oară, ori de cate ori doreşti să lansezi o comandă este deajuns să te autentifici, introducând adresa de email şi parola.

5. Lansare comandă. Pentru a finaliza o comandă nu trebuie decât să urmezi paşii indicaţi în coşul de cumpărături. La apăsarea pe butonul TRIMITE COMANDA, comanda ajunge la noi. În acelaşi timp, vei primi pe adresa ta un email de confirmare a lansării comenzii.

Detalii livrare şi plată

În funcţie de modalitatea de LIVRARE aleasă, cărtile sunt expediate astfel:

1. Livrare prin curier rapid. Termen de livrare: aproximativ 1-2 zile lucrătoare pentru livrarea în Bucureşti şi 2-3 zile lucrătoare pentru livrarea în ţară. Serviciul de curierat este disponibil şi cu plata ramburs.

Costuri curierat: 10 lei Bucureşti; 12 lei provincie. Predarea coletului se face la domiciliu sau la adresa indicată pentru livrare.

2. Ridicarea cărţilor comandate de la depozitul Editurii NICULESCU.

Dacă optezi pentru ridicarea cărţilor de la depozit, te asteptăm de luni până vineri, în intervalul orar 9.00-17.00, în Splaiul Independenţei nr. 315-317-319 (SEMA Parc), sector 6, după confirmare telefonică sau email.

Pentru comenzi mai mari de 100 lei taxele de livrare sunt suportate de editură.

Livrarea se va face în limita stocului disponibil.

Pentru produsele aflate în stoc, livrarea se va face conform opţiunii alese şi orice întârziere suplimentară va fi comunicată.

În cazul produselor cu statusul La comanda (în special titluri OXFORD UNIVERSITY PRESS) livrarea se va face în aproximativ 3-4 săptămâni de la lansarea comenzii. Termenul exact de livrare va fi comunicat pe email sau telefonic.

Preţul final este format din preţul produsului la care se adaugă taxele de livrare. Nu se percepe la cumpărarea produsului nicio taxă suplimentară faţă de preţul astfel calculat.

În cazul în care se plasează o comandă care conţine atât produse disponibile în stoc, cât şi produse care nu sunt pe stoc, clientul va primi 2 colete distincte, iar acestea vor beneficia de transport gratuit doar dacă valoarea comenzii iniţiale va depăsi suma de 100 lei, indiferent de valoarea separată a celor două comenzi obţinute astfel. În cazul în care valoarea comenzii iniţiale nu depăşeşte pragul de 100 lei, costul transportului va fi achitat doar pentru prima livrare, în timp ce a doua va beneficia de gratuitate.

PLATA aferentă cărţilor comandate se poate face astfel:

1. Ramburs, în momentul ridicării coletului de la curier sau cash, dacă optaţi pentru ridicarea cărţilor de la depozit

2. Card bancar. Securitatea în cazul plăţilor online cu cardul este asigurată de euplatesc.ro.

Se acceptă ca instrumente de plată cardurile de debit/credit: Visa, Visa Electron, Mastercard, Maestro, JCB, DinnersClub.

Faţă de instrumentele standard de securitate (3D Secure, scanare zilnică şi certificate de securitate), clienţii euplatesc.ro beneficiază de protecţia oferită de sistemul proprietar de antifraudă.

Paşi plată cu cardul bancar:

1. Completează datele solicitate în formularul din pagina de plată, inclusiv datele de card. Euplatesc.ro transmite aceste date, criptat, către Romcard (payment gateway), singura instituţie care poate să comunice cu sistemele Visa/MasterCard informaţii legate de card (precum verificarea existenţei sumei în contul bancar al cumpărătorului);

2. Suma aferentă tranzacţiei este blocată în contul cumpărătorului (nu debitată) şi primeşti o notificare în acest sens;

3. Dacă ai activat cardul în 3D Secure, apare fereastra în care se cere parola (informaţie gestionata tot de gateway împreună cu banca emitentă a cardului);

4. Ulterior, tranzacţia se întoarce în euplatesc.ro unde intră în antifraudă. Cu alte cuvinte, Euplatesc.ro se asigură că tranzacţia nu este o fraudă, că respectivul card sau datele de pe el nu au fost furate, că deţinătorul cardului sau o persoană autorizată de acesta a iniţiat tranzacţia;

5. În continuare, magazinul este înştiinţat, automat, de efectuarea plăţii;

6. În ultimul pas, magazinul confirmă livrarea, iar suma este debitată din contul tău.

Politica de garanţie şi retur

Editura NICULESCU verifică cu grijă calitatea produselor sale. În cazurile excepţionale în care cărţile expediate prezintă defecte de tipărire (pagini lipsă, pagini legate invers, pagini albe etc) acestea se vor înlocui cu unele conforme. Clientul poate solicita returnarea contravalorii produsului sau înlocuirea acestuia. Dacă nu se poate înlocui produsul cu unul conform, se va restitui contravaloarea produsului. Plata transportului pentru produsele trimise retur în vederea înlocuirii, în caz de greşeli de tipar, reprezintă responsabilitatea editurii.

Orice reclamaţie privind produsele livrate la clienţi va fi adusă la cunoştinţa Editurii NICULESCU în maximum 24 de ore de la primirea acestora, iar editura urmează să o soluţioneze în maximum 3 zile de la primire. În cazul în care produsele nu se pot livra (stoc epuizat) sau integritatea produselor este afectată pe parcursul livrarii, clientul poate cere returnarea sumelor încasate deja de Editura NICULESCU, dar nu şi despăgubiri suplimentare. Valoarea maximă a obligaţiilor companiei noastre faţă de orice client în cazul nelivrării sau a livrării necorespunzatoare a unui colet/produs este valoarea sumei încasate de la client pentru respectiva comanda.

Conform prevederilor Ordonanţei Guvernului nr. 130/2000  privind regimul juridic al contractelor la distanţă, şi Legii nr. 51/2003, cumpărătorul are dreptul ca, în termen de 10 zile lucrătoare de la primirea produsului, să notifice în scris comerciantul (document semnat de cumpărător şi transmis electronic sau prin poştă cu confirmare de primire) că renunţă la cumpărare, fără penalităţi şi fără invocarea unui motiv, urmând să primească, în termen de 30 de zile de la notificare, preţul contractului, condiţionat de returnarea bunurilor în ambalajul original, şi doar dacă acestea nu au suferit deteriorări. Cheltuielile aferente returnării bunurilor vor fi suportate de către cumpărător. Vânzătorul are dreptul ca în situaţia în care consideră că acţiunile cumpărătorului au fost cu rea intenţie să solicite daune interese de la acesta, în condiţiile legislaţiei.

Returnarea produselor se va face întotdeauna cu confirmare de primire şi exclusiv pe adresa: Editura NICULESCU, Splaiul Independenţei nr. 315-317-319 (SEMA Parc), sector 6, Bucureşti. Coletul va trebui să conţină şi o copie a facturii.

Orice conflict apărut între Editura NICULESCU şi clienţi va fi rezolvat pe cale amiabilă. În cazul în care acest lucru nu este posibil, contractului i se vor aplica prevederile legale româneşti din acest domeniu, iar soluţionarea conflictelor este de competenţa instanţelor româneşti.

Declinarea responsabilităţii

Editura NICULESCU nu va putea fi facută responsabilă pentru eventualele erori apărute pe site din orice cauză, inclusiv din cauza unor modificări, setări, up-grade-uri etc. Cu toate acestea, astfel de evenimente sunt regretabile, iar Editura NICULESCU îşi cere scuze dacă vor avea loc şi va încerca să le rezolve în cel mai scurt timp.

În acelaşi timp, Editura NICULESCU (www.niculescu.ro) face eforturi permanente pentru a păstra acurateţea informaţiilor de pe site, însă uneori acestea pot conţine inadvertenţe (specificaţiile sau preţul produselor modificate fără preaviz sau viciate de erori de operare). Totodată, fotografiiile au caracter informativ, produsele efectiv livrate putând diferi de acestea în ceea ce priveşte culoarea, aspectul s.a.

Editura nu poate garanta disponibilitatea permanentă în stoc a tuturor cărţilor afişate şi, ca atare, îşi rezervă dreptul de a onora parţial o comandă în cazul în care anumite produse nu sunt disponibile din anumite motive (lipsa momentană din stoc, epuizarea ediţiei etc).

În scopul accesării şi utilizării anumitor secţiuni ale website-ului poate fi necesară crearea unui cont personal. În acest caz, îţi asumi integral responsabilitatea pentru toate şi oricare dintre activităţile realizate prin intermediul contului pe care îl deschizi pe site şi, în consecinţă, te sfătuim să asiguri securitatea parolei contului sau a altor date de acces. În cazul în care securitatea contului pe care îl deţii este compromisă, trebuie să ne anunţi imediat. Editura NICULESCU (www.niculescu.ro) nu este responsabilă pentru daunele care îţi sunt cauzate sau care sunt cauzate terţilor de orice fel, prin utilizarea neautorizată a contului.
Editura NICULESCU nu răspunde de conţinutul, calitatea sau natura site-urilor la care se ajunge prin legături de pe site-ul www.niculescu.ro, indiferent de natura acestor legături. Pentru respectivele site-uri, răspunderea o poartă, integral, proprietarii site-urilor în cauză.

Dispoziţii finale

Dacă oricare dintre clauzele de mai sus va fi gasită nulă sau nevalidă, acest fapt nu va afecta valabilitatea celorlalte clauze. Odată cu cumpărarea şi lansarea comenzii, clientul acceptă necondiţionat termenii şi condiţiile de utilizare, valoarea acestora fiind aceeaşi cu a unui contract valabil încheiat.